Netværksprotokoller og standarder

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktioner

Internationale standarder organer styrer og distribuerer internationale åbne standarder for netværk. Institut for Elektriske og Elektroniske Ingeniører (IEEE) og Internet Engineering Task Force (IETF) er to standardorganer, der arbejder inden for netværksstandarder. Disse organisationer sikrer, at alle har adgang til protokoller ved at offentliggøre disse standarder og gøre dem tilgængelige gratis.

Konventioner

Hver forlag har sine egne forlagskonventioner. IETF, for eksempel, offentliggør deres standarder i et format 'Request for Comments'. Bidrag tilskyndes fra specialister, der arbejder i private virksomheder eller akademiske institutioner. Hvert underafsnit af teknologien er overvåget af en 'Arbejdsgruppe', som er et udvalg af interesserede parter og specialister inden for dette område. Dette organ ændrer og godkender standarderne.

Oprettelse

Mange fælles standarder blev oprindeligt oprettet som proprietære systemer af virksomheder, der er aktive inden for computing. Microsoft, Motorola, IBM og Cisco Systems er særligt aktive i oprettelsen af ​​nye protokoller. Netværksteknologi kræver, at alle elementer er i stand til at tale et fælles sprog. Stik og stik på kabler skal være kompatible med stikkene på udstyret. Software skal sende beskeder modtageren kan forstå. Hardware skal kunne synkronisere datahastigheder. Dette er nogle af de problemer, der er rettet mod netværksprotokoller og standarder.