Sådan Stop Trådløse Intruders

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Konfigurer trådløs beskyttet adgang (WPA) på din router. WPA krypterer data, der sendes via den trådløse forbindelse, og tillader kun forbindelser fra enheder, der kender WPA-sikkerhedsnøglen. Routeren skal konfigureres til at bruge WPA-kryptering, og en nøgle skal indtastes. Nøglen skal bestå af tilfældige tal og tegn og skal være mindst tyve tegn i længden. Skriv nøglen, da hver computer, der skal have adgang til routeren, skal angive WPA-nøglen, når forbindelsen først konfigureres.

2.

Deaktiver routeren fra at sende navnet på dit trådløse netværk eller servicesætidentifikator (SSID) og sørg for at ændre standard SSID-navn. Hver router er givet en standardidentifikator af fabrikanten, og den samme identifikator kan gives til hver model af router, der er fremstillet af dette firma. Giv din router et unikt navn, som kun du eller autoriserede personer kender. Deaktiver routeren fra at sende dette navn, da software, der bruges af hackere, kan lytte til disse udsendelser og kan forsøge at oprette forbindelse til dit trådløse netværk.

3.

Find Media Access Control MAC) - eller hardwareadresse - af de computere, der har adgang til dit trådløse netværk. Klik på 'Start' og 'Kør', og skriv derefter 'Cmd' for at åbne kommandolinjevinduet. Skriv 'Ipconfig / all' på kommandoprompten og tryk 'Enter'. Se efter linjen der siger 'Fysisk adresse'. Dette er MAC-adressen til din computer. Skriv det her og tilføj det til de tilladte MAC-adresser på din routerens konfigurationsskærm.

4.

Installer et firewall-program på hver computer i dit netværk. En hacker bliver kunne få adgang til dine filer og stjæle dine data, hvis han eller hun formår at omgå sikkerhedsfunktionerne i din router, og der er ikke en firewall på din pc. En firewall på hver computer på netværket vil begrænse, hvad en hacker kan gøre.

5.

Se trådløse indtrengere ved hjælp af Intrusion Detection Software (IDS), som overvåger dit netværk til uautoriserede forbindelser eller mistænkelig netbrug. Produkter som AirSnare, Snort Wireless og WIDZ kan frit benytte og analysere netværksdata til stedet for ubudne brugere. Indtrengere kan så sendes en besked for at advare dem om, at de ikke har lov til at bruge dit netværk, eller de kan afbrydes.

Du kan sætte dine data i fare for hackere, hvis du bruger et trådløst netværk. Enhver kunne have adgang til filer på din computer eller bruge din båndbredde til at downloade filer ulovligt, hvis dit netværk ikke er sikkert. Det er ikke for svært at beskytte dit trådløse netværk mod ubudne personer, så du risikerer ikke at blive hacket, når et par enkle trin er alt, hvad der kræves for at blive beskyttet.