Sådan ændres et hjemmappenavn

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen på din server. Vælg 'Administrative værktøjer', og klik derefter på 'Internet Information Services (IIS) Manager' for at åbne webhost-konsollen.

2.

Klik på webstedets navn på venstre side af konsol. Her vises alle kataloger, herunder hjemmemappen. Højreklik på mappenavnet og vælg 'Omdøb'. Indtast et nyt navn til mappen.

3.

Højreklik på webstedets navn og vælg 'Egenskaber'. Dette åbner et konfigurationsvindue. Klik på fanen 'Hjemmeside'.

4.

Klik på 'En omdirigering til en webadresse.' Indtast den nye placering i hjemmemappen i tekstfeltet. Klik på 'OK' for at gemme dine indstillinger.

Tips og advarsler

  • Test de nye ændringer ved at åbne en webbrowser og indtaste webadressen i adressen bar. Når du trykker på 'Enter', skal du bemærke, om du omdirigeres til den nye hjemmekatalogplacering.
  • Hjemmemappen er den rodmappe, som webbrugere besøger, når de skriver dit website navn i en browser. Hvis du vil ændre hjemmappenavnet, skal du omdirigere webhosten til det nye katalognavn. Windows webhost software giver dig mulighed for nemt at styre mapper på din server, så du kan hurtigt ændre hjemmappen navn og nulstille konfigurationerne, hvilket efterlader minimalt brugerens nedetid.