Sådan bestemmes det, hvis din computer med Vista overvåges

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller din computer til VNC (virtuel netværk computing) software. Dette er software som 'GoToMyPC', som giver dig mulighed for fjernbetjening af din egen computer. En anden person kan dog også bruge denne software til at oprette forbindelse til (og overvåge) computeren, hvis du lader den køre i baggrunden under normale aktiviteter.

2.

Højreklik på proceslinjen og tryk på 'Task Manager' eller tryk 'CTRL + ALT + DEL' for at bestemme alle dine VNC processer. Se efter ansøgningen i området Programmer, og højreklik derefter og tryk på 'Gå til proces'. Søg på internettet for at afgøre, om det program du kigger på, er den rigtige aftale ved at søge efter det specifikke procesnavn, der svarer til programmet. Hvis du kommer op med malware, kan din computer blive overvåget.

3.

Bestem de porte, som de overordnede softwareprogrammer bruger. For at gøre dette skal du klikke på 'Start', derefter 'Kontrolpanel' og vælg 'Sikkerhed'. Klik derefter på 'Tillad et program via Windows Firewall.' Fravælg feltet af eventuelle mistænkelige programmer. Hvis du stadig har brug for disse programmer, skal du fjerne dem og geninstallere dem.

4.

Åbn Task Manager i menuen Processer ved at trykke på 'CTRL + ALT + ESC.' De eneste brugernavne, du skal se, er din egen, Lokal service, Netværkstjeneste og System. Alt andet, og du har en fjernskærm.

Tips og advarsler

  • Sørg for at du gør grundig forskning inden du fjerner et program, da du kan beskadige din system ved at fjerne den forkerte ting.
  • En fælles frygt forbundet med computerbrug er frygten for personlig information og private aktiviteter overvåges af andre. Selv om Windows Vista-operativsystemet forhindrer brugen af ​​sin egen infrastruktur til at skjule et andet system på en skjult måde, kan tredjepartssoftware indtrappe på dit privatliv. At lære at opdage, når du faktisk bliver overvåget, er det første skridt til at eliminere truslen.