Sådan finder du en Linksys G trådløs adgangskode

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontakt den trådløse routerproducent eller din tjenesteudbyder. De skal have standardadgangskoden tilgængelig. Den er ofte tilgængelig i routerens manual, som normalt kan findes online, hvis du har mistet din. Alternativt kan du besøge webstedet Phonoelit-US (se Ressourcer) for en liste over standardadgangskoder.

2.

Gå til Nirsoft-webstedet (se Ressourcer), hvis Trin 1 ikke fungerede og download programmet RouterPassView v1.15 orWirelessKeyView v1.34. Begge programmer arbejder specifikt med Linksys G (WRT54GL) og muligvis andre modeller, ifølge Nirsoft. Programmerne får adgang til routers sikkerhedskopieringsfil og genopretter adgangskoden, netværksnøglerne og brugernavnet. Kør programfilen (RouterPassView.exe eller WirelessKeyView.exe) og registrer din routerens oplysninger.

3.

Nulstil routeren, hvis trin 1 eller 2 ikke fungerede ved at trykke på 'Reset' knappen på bagsiden i fem sekunder. Dette gendanner routeren til fabriksindstillingerne. Du kan indtaste standardadgangskoden for at få adgang til administrationspanelet.

En router s adgangskode giver dig adgang til administrationspanelet, som indeholder nøglen til konfiguration af netværket. At miste en routeradgangskode er en almindelig begivenhed, fordi adgangskoden bruges meget lidt. Der er nogle værktøjer, der giver en metode til at gendanne adgangskoden De har typisk adgang til routers sikkerhedskopi og ekstraherer vigtige oplysninger. Flere værktøjer er gratis og kræver ikke installation. Hvis routerens adgangskode ikke kan findes, kan routeren gendannes til fabriksindstillingerne.