Sådan implementeres MSI-filer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Log på Windows Server-maskine med en administratorkonto og opret en ny mappe, der indeholder MSI-installationsfilen.

2.

Højre -Klik på mappen og vælg 'Egenskaber'. Vælg fanen 'Deling' og klik på knappen 'Del'. Vælg de brugere eller maskiner, du ønsker at distribuere filen til, og klik på 'Del', når du er færdig.

3.

Klik på 'Start' menuen og vælg 'Programmer' Administrative værktøjer.' Åbn 'Active Directory-brugere og computere'. Højreklik på serverens domæne og vælg 'Egenskaber'. Naviger til fanen 'Gruppepolitik' og klik på knappen 'Ny'. Giv politikken et navn.

4.

Klik på knappen 'Egenskaber', og åbn fanen 'Sikkerhed'. Vælg hver gruppe, du vil distribuere filen til, og giv disse grupper adgangsrettigheder. Klik på knappen 'OK'.

5. Tilbage til vinduerne 'Active Directory Users and Computers' Højreklik på domænet igen og vælg 'Egenskaber'. Vælg den nyoprettede politik på fanen 'Gruppepolitik' og klik på 'Rediger'.

/p>

6.

Right-click 'Software Installation' i afsnittet 'Software Settings'. Marker 'New' og klik på 'Package.' Indtast den fulde filsti af MSI-fil i dialogboksen.

7.

Klik på knappen 'Åbn'. Vælg 'Tildelt' og derefter 'OK' for at tilføje MSI-filen til politikvinduet. 'OK' for at gemme ændringerne. Softwaren vil installere og installere automatisk næste gang en udført bruger logger på en klientmaskin.

MSI-filer eller Windows Installer-pakker bruges til forskellige softwareinstallationer. Microsoft bruger MSI-filer til de fleste af dets opgraderinger og software, og nogle tredjepartsforlagere tilbyder også deres produkter i dette format. Implementering af en MSI-fil til flere computere på tværs af et netværk er en tidskrævende proces, hvis den udføres manuelt for hver maskine. Ved hjælp af gruppepolitiske værktøjer på netværkets server kan administratorer implementere applikationen på tværs af netværket og tillade hver bruger at få adgang til filen uden tilsyn.