Sådan opretter du en proxyserver på min bærbare computer på mit personlige LAN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen i proceslinjen. Klik på 'Kontrolpanel'. Klik på linket 'Netværk og internet', efterfulgt af 'Netværk og delingscenter'. Dette viser dine nuværende netværksforbindelser og indstillinger til computeren.

2.

Klik på 'Administrer netværksforbindelser' i venstre side af vinduet. En liste over adaptere vises. Højreklik på den adapter, du bruger til at oprette forbindelse til netværket, og vælg derefter 'Egenskaber'.

3.

Klik på fanen 'Deling'. Markér afkrydsningsfeltet 'Tillad andre netværksbrugere at oprette forbindelse via denne computers internetforbindelse.' Klik på 'OK' for at gemme dine indstillinger.

4.

Klik på 'Ja' for at bekræft, at du vil ændre computerens IP-adresse. Genstart computeren.

Tips og advarsler

  • Hver klientcomputer, du vil oprette forbindelse til proxyserveren, skal også genstarte, inden du får adgang til serveren til internetforbindelsesdeling.
  • Din Windows-computer giver dig en proxy-tjeneste, som bruges på små hjemmenetværker, hvilket gør det mere overkommeligt at oprette en proxy-tjeneste på dit lille netværk end at købe dyre tredjeparts software. Indstillingen Internet Connection Sharing (ICS) i dine netværksindstillinger gør en af ​​dine computere til en proxyserver, og de resterende netværkscomputere er de klientmaskiner, der forbinder til proxyserveren. Heldigvis kan du udføre denne opgave nemt på få minutter.