Sådan overvåger du trådløs adgang

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn din webbrowser på din personlige computer og få adgang til loginsiden til din trådløse router. De fleste routere kan fås ved at indtaste IP-adressen 192.168.1.1 eller 192.168.0.1 i adressefeltet i browseren og trykke på 'Enter' på tastaturet.

2.

Naviger på siden 'Vedhæftede enheder' under afsnittet 'Vedligeholdelse' eller 'Tilsluttede enheder', som nogle routere kalder indstillingen.

3.

Klik på knappen 'Opdater' for at oprette en aktuel liste over enheder, der er knyttet til dit netværk. Denne liste viser alle de vedhæftede computere. Du vil være i stand til at identificere enhver uautoriseret enhed ved navn, der vises på listen.

Trådløst netværk er en teknologisk opfindelse, der giver dig friheden til at bevæge sig rundt, mens du arbejder eller spiller hjemme, samt går ud til en kaffebar eller restaurant for at arbejde derfra. Det eneste område, der vedrører et trådløst netværk, er den uautoriserede adgang til netværket. Og selv om en sådan adgang ikke nødvendigvis er skadelig for netværket selv, kan det blive et sikkerhedsproblem for så vidt angår oplysninger gemt på din personlige computer. Det er meget enkelt at finde ud af, om nogen har fået adgang til dit trådløse netværk.