Sikkerhedsteknologi og IP-netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Det mest almindelige sikkerhedssystem til TCP / IP er Transport Layer Security Protocol (TLS) og dets forgænger SSL (Secure Socket Layer). Disse protokoller skaber sikkerhed for HTTPS (Hypertext Transfer Protocol, Secure). De to endepunkter i en forbindelse forhandler sikkerhedsparametre som en del af deres forbindelse-etableringsprocedurer. TLS bruger certificering til at godkende deltagere og beskytter data, der overføres ved kryptering.

Andre metoder

IPSec (IP Security) er en krypteringsmetode, der er skrevet som en udvidelse af IP. Denne protokol bruges almindeligvis til at kryptere hele pakker, som derefter indkapsles i en bærepakke. Den primære anvendelse af denne strategi er oprettelsen af ​​virtuelle private netværk (VPN'er).

Ledelse

Internet Engineering Task Force (IETF) styrer definitionen af ​​både IPSec og TLS. De er standarder frit tilgængelige for hardware- og softwareproducenter at implementere. IP (Internet Protocol) -netværk bruger TCP / IP (Transmission Control Protocol / Internet Protocol) suite af standarder. Disse standard lag protokoller grupperet af ansvar. Sikkerhedsforanstaltninger er ansvaret for transportlaget i skemaet.