Data u0026 Computer Networking

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Skala

Der er to grundlæggende størrelser af netværk: lokalnetværk (LAN) og WAN (wide area networks). Der er ingen hård og hurtig regel om, hvilken størrelse et LAN skal være. Generelt er et LAN et privat netværk, der ejes og drives af en organisation. Det behøver ikke at have eksterne forbindelser til andre netværk. En WAN dækker et meget større område. Den forbinder LAN'er sammen og tilslutter endda andre WAN'er. Internettet er et meget stort WAN. LAN'er kører med hurtigere hastigheder end WAN'er.

Elementer

Et netværk kræver, at en række specialiserede enheder fungerer. Disse er routere, switche, relæer, nav og broer. Disse enheder ruter datapakker omkring netværket.

Format

Data overføres på tværs af netværket i segmenter. Disse segmenter kaldes pakker. En pakke indeholder en krops- eller 'nyttelast', som er klumpen af ​​data - og overskrifter. Overskrifterne beskriver formatet af dataene i pakkerne, så de kan genmonteres til en strøm og pakkens destination og oprindelse. Netværk transporterer data i pakker over et kabel eller over et radiolink. Medlemmerne, der er tilsluttet et netværk, kaldes noder. En node kan være en computer, en router, en printer eller en anden computer perifer.