Hvordan kan Cat5e Cable Car Gigabit Ethernet-signaler?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Cat5e-kabler blev designet til at understøtte dataoverførsel på 1000 megabit per sekund, også kendt som en gigabit. Kabler i kategori 6 er mere stabile og giver den ekstra fordel ved fremtidssikring af et netværk, da de har dobbelt båndbredde på Cat5e og efterhånden vil erstatte den. Hvis det er korrekt konfigureret, kan et netværk med Cat6-kabler fungere med 10 gigabit Ethernet-hastigheder.

Omkostninger

På bagsiden er Cat6-kabler dyrere end Cat5e-kabler og kræver mere opsætning for at opnå deres fordele. De fleste husejere, der ikke behøver det ekstra stabilitet og hastighedspotentiale, ville gøre det bedre at vælge den billigere Cat5e.

Overvejelser

Uden alle andre komponenter, der opererer på et lokalnetværk --- netværkskort, modemer, routere , switches og hubs --- hverken Cat5e eller Cat6-kablerne opnår gigabit-hastigheder. Installer gigabit Ethernet-understøttede komponenter for at garantere ægte gigabit-hastigheder. Alligevel fungerer dit netværk fint, uanset om du bruger Cat5e eller Cat6. I modsætning til den populære tro, kategori 5 forbedret Ethernet-kabel, overfører forgængeren til kategori 6-kabel Ethernet-signaler med gigabit Ethernet-hastigheder. Alligevel betyder det ikke, at cat5e-kabler er certificeret til at gøre det.