Sådan begrænses antallet af logins til en terminalserver

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Administrative værktøjer'. Klik på 'Terminal Services Configuration' for at åbne hovedkonsollen. Klik på 'Forbindelser' for at udvide en liste over indstillinger.

2.

Højreklik på forbindelsen mærket 'RDP-Tcp' og vælg 'Egenskaber'. Klik på fanen 'Netværksadapter'. Indtast '2.' i tekstboksen 'Maksimale forbindelser'. Dette begrænser forbindelser til to samtidige sessioner.

3.

Klik på fanen Tilladelser. Klik på 'Tilføj' og vælg 'Alle.' Dette gør det muligt for alle netværksbrugere at oprette forbindelse til serveren. Hvis du vil begrænse hvem der får adgang til serveren, skal du vælge brugerne fra listen og klikke på 'OK'.

4.

Klik på 'OK' i vinduet Hovedegenskaber. Opsætningen anvendes straks til serveren, så kun to forbindelser er tilladt.

Terminal Server er en dedikeret computer, der lader brugere, hovedsagelig netværksadministratorer, fjernstyrer og konfigurerer computere på netværket. At begrænse antallet af brugere, der samtidig kan få adgang til maskinen, forbedrer sikkerheden. Det begrænser også muligheden for, at for mange mennesker ændrer serverindstillinger på samme tid, hvilket kan forårsage konflikter i serverindstillinger. Ændring af login grænser er opnået i Terminal Server konfigurationskonsol.