Sådan får du adgang til andre netværkskonti på en computer med et beskyttet C-drev

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen. Vælg 'Alle programmer', klik på 'Tilbehør', og klik derefter på 'Eksternt skrivebord.' Dette åbner en forbindelsesdialogboks.

2.

Skriv navnet på den computer, du ønsker at få adgang til i dialogboksen. Klik på 'Connect'. Et terminalvindue åbnes på dit skrivebord.

3.

Indtast dit brugernavn og adgangskode i dialogboksen til fjerncomputeren. Tryk på 'Enter'. Terminalvinduet åbner en visning af computerens fjernbetjening.

4.

Klik på fjernbetjeningens 'Start' knap i proceslinjen og vælg 'Computer.' Dette åbner en liste over harddiske på computeren. Dobbeltklik på 'C' for at åbne C-drevet på den eksterne computer.

Nogle systemadministratorer kan fjerne din adgang til C-harddisken på en computer, som ikke giver dig mulighed for at kortlægge til drevet eller få adgang til det fra Windows Stifinder. I dette tilfælde kan du stadig få adgang til computeren ved hjælp af Remote Desktop, som gør det muligt for administratorer at få adgang til computerens lokale harddisk, mens C-drevet er låst. Remote Desktop er installeret på hver version af Windows, så det giver dig mulighed for at styre computer fra hvor som helst på netværket.