Sådan får du adgang til en ekstern mappe, der er udelukket for netværksbrugere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og klik på 'Alle programmer'. Klik på 'Tilbehør', og klik derefter på 'Eksternt skrivebord.' Dette åbner programmets forbindelsesdialogboks.

2.

Indtast det computernavn, som du vil oprette forbindelse til i tekstboksen 'Computer Name'. Klik på 'Connect' til åbne et terminalvindue og se fjerncomputerens skrivebord.

3.

Indtast dit brugernavn og adgangskode for at få adgang til skrivebordet. Terminalvinduet viser fjerncomputerens skrivebord, og du har fuld kontrol over computerens indstillinger.

4.

Klik på fjerncomputeren 's' Start '-knappen i Aktivitetslinje. Klik på 'Computer' for at åbne en Windows Explorer-skærm med en liste over harddiske. Dobbeltklik på harddisken og naviger til den mappe, du vil styre.

Netværksadministratorer låser fjerncomputermapper ned for at beskytte computeren mod uautoriseret adgang. Remote Desktop-programmet giver administratoren mulighed for at oprette forbindelse til den eksterne computer og få adgang til mapperne. Fjernskrivebord kræver et brugernavn og en adgangskode, så du kan låse netværksbrugere fri for at få adgang til mapper, mens du stadig bevarer adgang for dig selv. Fjernadgang er inkluderet i alle Windows-versioner, så du kan oprette forbindelse til den eksterne computers mappe fra hvor som helst i netværket.