Sådan forbinder du notebooks

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Deling af mapper

1.

Klik på ikonet for det trådløse netværkskort, der findes på proceslinjen, ved siden af ​​uret.

2.

Klik på dit trådløse netværk, og klik derefter på 'Connect'. Indtast netværksnøglen, hvis du bliver bedt om det, klik på 'Connect' igen for at oprette forbindelse til netværket. Hvis du ikke kender dit netværksnavn og nøgle, skal du kontakte din netværksadministrator eller logge ind på routeren ved at indtaste '192.168.1.1' i adresselinjen i din webbrowser. Standardbrugernavnet for de fleste routere skal stå tomt, og standardadgangskoden er ofte 'admin'. Se i brugervejledningen til din router for detaljerede instruktioner.

3.

Højreklik på den mappe, du vil dele på netværket, og vælg derefter 'Del med,

Klik på 'Avanceret deling' fra vinduets mappeegenskaber.

5.

p> Check 'Del denne mappe', og klik derefter på 'Tilføj' og indtast brugernavnet for den bruger, du vil give adgang til mappen. Brugernavnet er det navn, der bruges til at logge ind på den anden computer, der vil få adgang til dataene. Hvis du vil have, at alle har adgang til filerne, skal du ikke foretage ændringer og klikke på 'OK'.

6.

Gentag denne proces på alle de andre computere, der indeholder filer, som du

Åbn menuen 'Start' og klik derefter på 'Computer'.

Adgang til mapper

2.

Klik på computernavnet på venstre side, som du gerne vil oprette forbindelse til.

3.

Indtast brugernavn på din computer , og indtast derefter adgangskoden, der bruges til at logge ind på dit brugernavn og klikke på 'OK'. Når du er logget ind, kan du få adgang til filerne og mapperne på computeren, som du er tilsluttet til.

Windows 7 gør det nemt at forbinde to eller flere computere, da det har en netværksfunktion bygget direkte i operativsystemet. Når en computer er netværk, kan mapper deles, og filerne i disse mapper kan åbnes og redigeres fra andre computere på netværket. Derudover kan brugere tilføje og fjerne filer fra de delte mapper, hvis der gives tilladelse.