Sådan indstilles en statisk IP-adresse med XP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start' på proceslinjen i Windows, og højreklik derefter på 'Netværk'. Vælg 'Egenskaber' og klik derefter på 'Administrer netværksforbindelser' på vinduet 'Netværk og deling' i venstre side. I vinduet 'Netværksforbindelser' skal du højreklikke på ikonet for din computer og vælge 'Egenskaber'.

2.

Klik på 'Internet Protocol Version 4' og klik derefter på 'Egenskaber'. Hvis din computer er indstillet til automatisk at hente en IP-adresse, skal du klikke på knappen ved siden af ​​' Brug følgende IP-adresse. 'Indtast din IP-adresse. Indtast din subnetadresse i feltet' Subnet '. Subnetadressen for de fleste hjemmenetværk er 255.255.255.0. Hvis du blev forsynet med en standard gateway, skal du skrive dette

3.

Klik på 'Start' igen, skriv 'Kommando' i søgelinjen og tryk 'Enter.' Ved kommandoprompten skal du skrive 'ipconfig / all' og tryk på 'Enter' for at vise dit netværks indstillinger. Kontroller, at indstillingerne afspejler de ændringer, du har foretaget. Afslut fra kommandovinduet og åbn en browser. Prøv at besøge en webside for at kontrollere, at din computer kommer på internettet.

Tips og advarsler

  • Hvis du ændrer IP-adressen på en computer, der allerede bruger en 'statisk' eller en specifik IP-adresse, skal du skrive den gamle adresse, før du ændrer den, hvis du begår en fejl.
  • Hver computer på et netværk skal have sin egen IP-adresse. En IP-adresse (Internet Protocol) består traditionelt af fire tal på op til tre cifre. De fleste hjemmebaserede computere bruger en anden IP-adresse hver gang de logger på internettet, fordi deres computere er indstillet til at hente en IP-adresse dynamisk fra deres internetudbyder (ISP). Derfor placerer Windows ikke sine IP-indstillinger for-og-center, hvor brugeren nemt kan få adgang til og ændre dem.