Sådan opgraderes en Cisco 2960 IOS med et konsolkabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut den ene ende af Cisco seriekonsolkabel til den 9-bens serielle port på Windows 7-computeren. Tilslut den anden ende af Cisco seriekonsolkabel til Cisco 2960 seriekonsolporten.

2.

Vælg startknappen 'Globe' på Windows 7-computeren og vælg derefter ' Computer 'og derefter navigere til den placering, hvor Hyperterminal applikationsfilerne er gemt. Dobbeltklik på filen 'hypertrm.exe'. Programmet 'HyperTerminal' vises.

Indtast et navn for forbindelsen i feltet 'Navn:', der vises i hyperterminalvinduet, der vises, og tryk derefter på ' Indtast nøgle. Vælg 'Connect using:' og vælg derefter 'Com port' på rullelisten, der bruges til at forbinde Windows 7-computeren med Cisco 2960, og tryk derefter på 'Enter' -tasten.

4.

Vælg 'Bits per sekund:' rullemenuen, og vælg derefter '9600' indstillingen fra listen, der vises. Vælg rullemenuen 'Flow Control', og vælg 'Ingen' indstillingen i listen, der vises. Tryk på 'Enter' -tasten.

5.

Tryk på 'Enter' -tasten, og Cisco Command Line Interface (CLI) vises.

6. < / p>

Indtast kommandoen 'aktiver' ved kommandoprompten, og tryk på 'Enter' -tasten. Indtast Privileged Exec-adgangskoden, når du bliver bedt om det, og tryk så på 'Enter' -tasten.

7.

Indtast 'arkiv download-sw / overskrive / genindlæse tftp: // IOS-fil -name.tar 'på kommandoprompten ved at erstatte' IOS-filnavn.tar 'med det egentlige navn på IOS-opdateringsbilledfilen, der er gemt i rodmappen for TFTP-tjenesten på Windows 7-computeren. Tryk på 'Enter' -tasten for at udføre kommandoen. Det nye IOS-billede kopierer til Cisco 2960. Når IOS-billedfilen er overført til Cisco 2960, genstarter skifteren automatisk og begynder at køre det nye IOS-billede.

Cisco IOS (Internetwork Operating System) er en robust platform, der giver et højt niveau af pålidelig ydeevne inden for de fleste netværksinfrastrukturer. Ligesom de fleste software kræver IOS opdateringer til at løse sikkerhedsproblemer, defekter og også tilføje yderligere funktioner. Opdatering af IOS på en Cisco 2960 er en retfærdig procedure, når den tilsluttes Cisco 2960 kommandolinjegrænseflade (CLI) ved hjælp af et serielt konsolkabel.