Sådan oprettes en FTP-adresse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Få en webhosting service, hvis du ikke allerede har en. Du kan bruge et hostingfirma som Go Daddy eller Gator til at uploade via en FTP. som GeoCities og FreeWebs, tillader ikke FTP uploads.

2.

Find din FTP-adresse, som din vært har givet dig, normalt via en email sendt til dig. Adressen kan starte med 'FTP' og vil se sådan ud: ftp://mywebhosting.com. I nogle tilfælde er FTP ikke inkluderet.

3.

Find derefter din log-in navn og kodeord, som normalt sendes samme tid som din FTP-adresse.

4.

Opret forbindelse til dit websted ved hjælp af et FTP-program som Filezilla eller Cuteftp, som du kan downloade gratis . Indtast din websteds FTP-adresse, dit login-navn og din adgangskode, og klik derefter på Opret forbindelse.

FTP står for File Transfer Protocol / Program og giver brugere på en computer mulighed for at overføre filer til en anden computer eller til en webserver, som kaldes 'Uploading'. Når du overfører filer fra en fjerncomputer eller et websted til din computer, kaldes det 'Downloading'. Brug af en FTP er den nemmeste måde at overføre filer på. Du kan bruge en FTP til at overføre flere filer på én gang eller til at overføre en hel mappe eller et websted ad gangen. Filer på en FTP-server har adresser på samme måde som en webside har en adresse og giver brugerne mulighed for at finde filer på en server, der er forbundet til internettet.