Sådan optimeres en Linksys-opsætning

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut dine Linksys til internettet. Routere vil forbinde alle dine enheder ved hjælp af den samme internetforbindelse. Brug det modem, der kræves af din internetudbyder og tilslut via et Ethernet-kabel. Tilslut den ene ende af kablet til modemets Ethernet-port og den anden ende på routerens Ethernet-port, der er mærket 'Internet'.

2.

Slut din router til væg. Der skal vises et lys, der angiver internetforbindelse.

3.

Slut alle computere til routeren via Ethernet-kabel eller trådløst. For at optimere ydelsen skal du oprette forbindelse via Ethernet, da dette giver hurtigere internethastighed. Der er normalt fire porte til kablede enheder, der er mærket 1 til 4. Hvis du forbinder via Ethernet-kabel, skal du forbinde dem i numerisk rækkefølge til routeren, der starter med port 1. Lad mindst en port være åben for en printer eller andre eksterne enheder.

4.

Opret trådløs sikkerhed. Hvis din enhed tilbyder trådløs forbindelse, skal du indtaste 192.168.1.1 i browseren på en computer, der er tilsluttet din router. Indtast 'admin' som både dit brugernavn og din adgangskode. Opret en krypteret trådløst nøgle for at sikre, at ingen andre tapper i dit netværk på afstand. En nøgle vil optimere ydeevnen, da det giver dig mulighed for at oprette forbindelse til dine Linksys trådløst fra nogen af ​​dine trådløse computere eller eksterne enheder. Hvis alle Ethernet-porte anvendes, kan du tilføje endnu flere enheder trådløst.

5.

Tilslut alle eksterne enheder. Periferiudstyr er enheder, som du ønsker at dele på et netværk, såsom printere eller scannere. Mange brugere deler eksterne enheder ved at holde dem tilsluttet en computer og dele den computer på et netværk. Til optimering skal du tilslutte en delt perifer til routeren direkte. Hvis din router og perifer begge har USB-porte, skal du tilslutte via et USB-kabel. Oftere vil din router kun have Ethernet-porte, og din perifer vil bruge en USB-port. For at tilslutte under disse omstændigheder skal du bruge et USB til Ethernet-kabel. Nogle enheder kan også forbinde trådløst.

6.

Tænd alle enheder, der er tilsluttet routeren.

7.

Opret et netværk. Mens en router primære funktion er at forbinde alle enheder til internettet, skal du optimere brugen af ​​det ved at oprette et netværk, der muliggør kommunikation mellem alle tilsluttede computere og eksterne enheder i din husstand. Log på den første tilsluttede computer og følg instruktionerne på dit operativsystem til oprettelse af et netværk.

Tips og advarsler

  • Nogle operativsystemer giver trinvise netværkstjenester. Når alle dine enheder er tilsluttet, kan du bruge denne guiden til at aktivere fildeling og andre funktioner.
  • Hver router leveres med specialiserede instruktioner. Se i din manual for yderligere tilslutning og sikkerhedshjælp.
  • Hvis du skal deaktivere firewalls, skal du sørge for at have den relevante antivirusprogram til beskyttelse af dine enheder.
  • Jo flere enheder deling af internetforbindelse, jo langsommere bliver din internethastighed for hver enhed.
  • Linksys, et førende selskab inden for router salg, tilbyder mange muligheder for at etablere et hjemmenetværk af computere og eksterne enheder. Et hjemmenetværk er en sammenkobling af elektroniske enheder, der kan kommunikere med hinanden digitalt. En router forbinder computere og andre enheder til internettet og til hinanden ved hjælp af samme internetforbindelse. Mens der er mange forskellige typer Linksys-routere til rådighed, deler de fleste de fælles træk ved internetforbindelse, flere computer Ethernet-porte og trådløse funktioner.