Definition af virtuelle computerporte

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Fordele

Næsten hvert computerprogram, der har adgang til internettet, kommunikerer på et kendt virtuel portnummer. Dette gør det muligt for din computer at køre en e-mail-klient, webbrowser, FTP-klient og netværksspil alle samtidig uden at hvert program skal behandle hinandens meddelelser. Uden brug af virtuelle porte ville det være meget svært at administrere indkommende netværkstrafik applikationer.

Overvejelser

Nogle netværksprogrammer giver dig mulighed for at ændre portnummeret, som programmet snakker og lytter til. Du bør kun udføre denne ændring, når du bliver bedt om at gøre det af en netværksadministrator eller når programdokumentationen klart fortæller dig. Konfiguration af et program til at bruge det forkerte portnummer gør det umuligt for det pågældende program at tale med andre computere på netværket.

Størrelse

Der er tusindvis af virtuelle netværksporte til rådighed for applikationer på din computer. Internet Assigned Number Authority opretholder en liste over de mest kendte virtuelle portopgaver. Udviklere af netværksapplikationer opfordres (men ikke påkrævet) til at designe deres programmer t o Brug de relevante porte som defineret på listen. Mange computere har en fysisk netværksport, hvor kablet, der bruges til at oprette forbindelse til netværket, er tilsluttet. Da der normalt er flere forskellige netværksapplikationer og -tjenester, der kører på en computer, skal denne enkelt fysiske port deles. Dette opnås ved brug af virtuelle porte, der ofte kaldes 'stikkontakter.'