Forskellen mellem web-baserede og klient-server applikationer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Arkitektoniske forskelle

Ifølge Information-Management.com er klient-server applikationer typisk todelt, bestående af en intern server, der er fyldt med operativsystemet, en database og applikationssoftware og en klient pc indlæst med et softwareprogram, der interagerer med serveren. Webbaserede applikationer er normalt tre-tierede, der består af en databaseserver, en webserver og muligvis en separat applikationsserver. Du bruger en internetbrowser til at oprette forbindelse til og bruge programmet.

Finansielle bekymringer

Virksomheder betaler for web-baserede applikationer på abonnement eller brugsbasis. Client-server-applikationer købes imidlertid foran, normalt med en enorm startpris og løbende licens- og vedligeholdelsesafgifter, der kan afvikle op til 20 procent om året af det oprindelige gebyr ifølge IQ-gruppen.

Support Overvejelser

Servere skal have regelmæssig vedligeholdelse, såsom opgraderinger, patches og vedligeholdelse af hardware. Alle omkostninger til at købe, vedligeholde og opgradere netværket til klient-server applikationer er virksomhedens ansvar. En virksomhed, der bruger en web-baseret applikation via en Application Service Provider, er dog lidt involveret i support. Med de stigende omkostninger ved implementering af software og løbende support står du over for den vanskelige beslutning om at vælge traditionelle klient-server applikationer eller at gå med de nyere web-baserede applikationer.