Hvad er en gateway i reference til routere?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Hver computer på et netværk har en adresse. En gateway router ved, hvilke adresser der tilhører det netværk, som det for øjeblikket er bosat på. Hvis et netværk af netværkstrafik ankommer til routeren, der ikke tilhører sit eget netværk, overfører routeren det pågældende trafik til det korrekte netværk. En gateway-router lytter også til trafik, der kommer fra uden for sit eget netværk, der tilhører netværket, for hvilket det virker. Routeren tager passerer udadgående trafik til den maskine, den er beregnet til.

Fordele

Jo flere computere der er på et enkelt netværk, jo vanskeligere netværket skal klare. Som følge heraf bliver netværkstrafikken mere overbelastet. Når et enkelt netværk opdeles i flere netværk, bliver enkelte netværk lettere at administrere, hvilket resulterer i mindre trafikproblemer på netværkslinjerne. Denne proces hjælper med at forbedre netværkshastigheden og stabiliteten.

Overvejelser

Når du tilslutter computeren til et netværk, skal du konfigurere standardgatewayindstillingen korrekt. Manglende korrekt indstilling af standard gateway forhindrer computeren i at få adgang til ressourcer uden for det øjeblikkelige netværk. Du kan muligvis ikke få adgang til e-mail, internettet og andre vigtige netværksressourcer. De fleste mennesker tænker på internettet eller deres kontornetværk som et stort netværk. I virkeligheden er internettet og de fleste kontorfunktioner forskellige netværk, der er forbundet med hinanden. Kontrol af netværkstrafik styres af routere, der opfører sig som gateways.