Sådan bruges en trådløs router som en trådløs adapter

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut hver router til sit LAN-netværk. Slut den ene ende af et Ethernet-kabel til routeren og den anden ende til computeren. Gør dette for hver computer, der er tilsluttet hver af de trådløse routere.

2.

Gendan begge routere til deres fabriksindstillinger. Åbn en webbrowser og indtast routerns IP-adresse, der er angivet i instruktionsmanualen i adresselinjen. For Linksys routere ville dette være 192.168.1.1. D-Link og Netgear bruger normalt 192.168.0.1. Klik på fanen 'Administration', derefter 'Fabriksindstillinger' og vælg 'Gendan fabriksindstillinger.' Klik på 'Gem indstillinger', som vil gøre begge routere genstart.

3.

Gør specifikke indstillingsændringer til den anden router. Gå til fanen 'Setup' på routers websted og klik på 'Basic Setup.' Skift det sidste ciffer i det viste IP-nummer. Så hvis IP-adressen er angivet som 192.168.1.1, vil du ændre det sidste ciffer til 2, hvilket gør det 192.168.1.2. Dette tal ændres til det næste på hinanden følgende ciffer, så netværket forveksler ikke signalet med det andet modem med standard IP-nummer. Forlad alt andet i standardindstillingen. Klik på 'Anvend indstillinger', som vil gøre din router genstart igen, så den indlæser den nye konfiguration.

4.

Skift sikkerheds- og trådløse indstillinger på det andet modem. Gå til fanen 'Trådløs' og vælg 'Grundlæggende indstillinger.' Skift 'Wireless Mode' til 'Client Bridge', så routeren ved, at den skal oprette forbindelse til en anden router. Match 'Wireless Network Mode' og 'Wireless Network Name' (SSID) til de samme indstillinger som de primære router.

5.

Gå tilbage til 'Wireless' fanebladet og vælg 'Wireless Security' på det andet modem. Sørg for, at brugernavnet og adgangskoden i 'Sikkerhedsmodus' matcher brugernavnet og adgangskoden i den primære router (WEP anbefales). Brug de samme indstillinger, som din primære router har i, og klik på 'Anvend' i feltet 1. Vent til routeren genstartes.

6.

Gå tilbage til fanen 'Trådløs' og klik på 'Avancerede indstillinger'. Ændre 'Autentifikationstype' til 'Shared Key'. Klik på 'Gem indstillinger'.

Kontrollér din forbindelse ved at gå til producentens IP-adresse som i trin 2. Klik på 'Status' og fanen 'Trådløs' Klik på 'Site survey' og deltag i det andet netværk. På dette tidspunkt skal du se den anden router MAC-adresse og også signalstyrken. Hvis det er tilfældet, gem en sikkerhedskopi af denne forbindelse ved at gå til 'Administration' og klikke på 'Backup' fanen. Bekræft din backup, og du er færdig.

En trådløs forbindelse mellem to routere kan forbinde to lokale netværk (LAN) segmenter til hinanden, hvilket giver dig trådløs forbindelse i store boliger eller bygninger uden at skulle køre Ethernet-kabler lange afstande. Du skal bruge to trådløse routere, en til hvert netværkssegment. Det trådløse signal sendes derefter fra router til router og til hver computer, der er tilsluttet via Ethernet-kabel til routeren. Dette er en ideel situation for boliger, hvor det trådløse signal er svagt i værelser, der er længere fra en standard trådløs router. Tilføjelse af en anden router tættere på den første og derefter tilslutning af computere via Ethernet-kabler tilføjer signalstyrke til disse områder af hjemmet.