Sådan fejlfindes en Apache med en 404-fejl

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller index.html-filen i serverens webkatalog. Hvis en klient anmoder om en side fra et websted, der er hostet på serveren, skal index.html-filen for det pågældende websted være til stede eller en 404 fejl vil resultere.De flere websites kan være hostet på en Apache server og hver har brug for deres egen index.html-fil. Hvis index.html filen ikke er til stede på den ønskede hjemmeside, skal du genindlæse index.html fra en sikkerhedskopi eller genopbygge filen. Forsøg at få adgang til ressourcen igen. Hvis siden vises, er problemet løst. Hvis siden ikke vises, skal du fortsætte til trin 2.

2.

Bekræft den ønskede ressource. Inden for hjemmesidenes katalog findes alle de sider, der er tilgængelige for visning. Kontroller, at den specifikke side, der anmodes om, er til stede i mappen med det korrekte navn. Hvis den specifikke side ikke eksisterer, genindlæser siden filen til webkataloget fra en sikkerhedskopi eller genopbygge siden. Hvis filen eksisterer, men er forkert navngivet, skal du omdøbe filen til det korrekte navn. Forsøg at få adgang til ressourcen. Hvis siden kan vises, er problemet løst. Hvis siden stadig ikke vises, fortsæt til Trin 3.

3.

Kontroller serverens rodindstillinger. Serverrotten er topniveaukataloget, som indeholder serverens log-, konfigurations- og fejlfiler. Hvis serverrodningsindstillingen varieres fra standarden, kan serveren muligvis ikke finde de ønskede filer. Hvis f.eks. server root indstilling er sat til '/ var / www' skal der foretages en korrektion i konfigurationsfilen, så serveren kan finde de ønskede data. For at løse dette problem skal du få adgang til serverens konfigurationsfil og tilføje linjen ' Document root '/ var / www' 'over linjerne der læser' User www-data 'og' Group www-data. ' Forsøg at få adgang til siden igen. Hvis siden vises, er problemet løst. Hvis siden ikke vises, skal du fortsætte til trin 4.

4.

Se serverens fejllogfil. Fejllogfilen er, hvor Apache-serveren logger på eventuelle fejl, den oplever. Fejlloggen er placeret i serverens rodmappe og kan åbnes ved at skrive ind i terminalen 'logs / yourwebsite.error' hvor 'yourwebsite' er webstedets navn. Undersøg alle fejlene for at bestemme en fælles egenskab eller variabel, der er hvilket forårsager, at serveren rapporterer 404 fejl.

Apache-serveren er webserver-software, der bruges til at være vært for websteder på internettet og har været den mest populære software af denne art siden 1996. Apache server-software er tilgængelig til brug på en bred vifte af operativsystemer, herunder Linux, Unix, Solaris, Microsoft Windows og Mac OS X. En 404-fejl er en standard HTTP-fejl, der opstår, når en klient kan oprette forbindelse til serveren og foretage en anmodning, men serveren kan ikke finde det, der blev anmodet. Mange problemer kan forårsage 404 fejl, men nogle Grundlæggende fejlfinding vil hurtigt finde de mest almindelige problemer.