Sådan hentes data på en anden Mac

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Overfør store mængder data (f.eks. video eller mange musikfiler) via en FireWire-overførsel ved hjælp af den anden Mac i målmodus. Tilslut to Mac'er med FireWire-kablet og genstart Mac'en med dataene, mens du trykker på tasten 'T' (til måldrev). Du vil se det som en disk på den anden Mac, og du kan trække dataene direkte fra mål Mac. Eject målmacen ved at trække den til papirkurven, når den er færdig.

2.

Overfør moderate eller små mængder data (som musik, regneark eller andre enkle dokumenter) ved hjælp af en flashdrev . Slut den til en USB-stik på Mac'en. Det vises som et drev på skrivebordet. Åbn et vindue i Finder (tryk på tasten 'Kommando' og 'N' samtidigt) og træk filer til ikonet for flashdrevet. Dette vil placere kopier af filerne på flashdrevet uden at fjerne dem fra Mac. Udløs flashdrevet (træk det til papirkurven), når det er færdigt.

3.

Brænd en cd for at overføre mindre filer eller blot et par musikfiler. Kapaciteten på en cd er 700 megabyte, stor nok til de fleste filer og om et albums musikværdier i høj opløsning. Sæt en CD-R eller CD-RW i diskdrevet, og åbn et Finder-vindue. filer, du vil hente, mens du holder knappen 'Option' nede, og klik på 'Burn' -ikonet, når du har gjort. Mac'en brænder cd'en, skubber den ud ved at klikke på pil opikonet ved siden af ​​diskikonet i Finder-vinduet. < / p> Der er flere måder at hente data på en anden Mac, så du kan overføre den til din Mac eller dele den med andre. Metoden du bruger afhænger af hvilken hardware du har, hvor meget data der skal hentes og din komfort med forskellige overførselsmetoder. Processen kan tage alt fra et par sekunder til mange minutter afhængigt af størrelsen på de filer, du henter. Data som tekstbehandlingsfiler vil ikke tage meget tid, mens videoen, med 13 gigabyte i timen, kan tage meget længere tid.