Sådan sporer du et problem med DNS Lookup

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bekræft, at netværksforbindelsen og netværksenheden begge er tilgængelige ved at starte en webbrowser og surfe til et populært websted. Hvis ikke andet websted kan nås, skal du kontrollere både netværksenheden selv og internetforbindelsen.

2.

Sørg for, at DNS-servere allerede er konfigureret til din netværksenhed ved at åbne en kommando hurtig og skrive 'ipconfig / all.' Hvis der ikke er angivet DNS-servere, skal du åbne netværksforbindelsesegenskaberne, vælge 'Internet Protocol Version 4 (TCP / Ipv4)' og klikke på 'Egenskaber'. I feltet mærket 'Brug følgende DNS-serveradresser:' Tilføj værdierne 208.67.222.222 og 208.67.220.220. Klik på 'OK' og derefter 'OK' igen for at lukke netværksegenskaberne. Prøv at oprette forbindelse til målproblemserveren igen.

3.

Brug DNS-opslag til at hente IP-adressen til målproblemserveren ved at skrive kommandoen 'nslookup u0026 lt; target u0026 gt ;,' hvor u0026 lt; target u0026 gt; er det fuldt kvalificerede navn på målserveren ('www.google.com' i stedet for 'google.com'.) Hvis nslookup returnerer fejlen 'Ikke eksisterende domæne', bliver DNS-serveren muligvis ikke konfigureret korrekt eller målet adresse kan være forkert (eller simpelthen indtastet forkert.)

4.

Hvis nslookup returnerede en IP-adresse til målserveren, skal du kontrollere, om denne server er tilgængelig ved at skrive 'ping u0026 lt; target u0026 gt ;, 'where u0026 lt; target u0026 gt; er det fuldt kvalificerede navn på målserveren. En 'kunne ikke finde vært' fejl angiver, at problemet er med målserveren og ikke DNS-opslag. Kontakt de tekniske supportfolk til problemserveren.

5.

Kontroller, om DNS-opslag fungerer for andre måladresser ved at skrive 'nslookup www.google.com.' Hvis nslookup returnerer IP-adresseoplysninger til Googles servere, men ikke målserveren, er fejlen sandsynligvis den måde, hvorpå målserverens systemadministratorer konfigurerede deres DNS-poster. Den bedste måde at løse dette på er at kontakte de tekniske supportfolk til problemserveren.

6.

Hvis DNS-opslaget ikke fungerer for hverken en populær adresse som www.google.com eller målserveren, så er problemet sandsynligvis de DNS-servere, computeren er konfigureret til at bruge. Åbn netværkstilslutningsegenskaberne, vælg 'Internet Protocol Version 4 (TCP / Ipv4)' og klik på 'Egenskaber'. I feltet mærket 'Brug følgende DNS-serveradresser:' Tilføj værdierne 208.67.222.222 og 208.67.220.220. Klik på 'OK' og derefter 'OK' igen for at lukke netværksegenskaberne, før du tester målproblemserveren igen.

Tips og advarsler

  • DNS-serveren adresser 208.67.222.222 og 208.67.220.220 tilhører OpenDNS-tjenesten.
  • Nogle DNS opslagsproblemer, som f.eks. en funktionsfuld DNS-server, kan udelukkes ved at sammenligne resultaterne af test af et problemsted på computere i to forskellige steder, så prøv at ringe til en ven (som ville være et andet netværk helt) for at teste problemadressen på hans / hendes computer.
  • Tilføjelse af OpenDNS-serverne til TCP / IP-indstillingerne på en virksomhedscomputer kan forårsage virksomhedsspecifikke applikationer at mislykkes. Kontakt virksomhedens tekniske supportpersonale, inden du ændrer disse indstillinger.
  • Domain Name Server (DNS) opslagsprocessen gør det muligt for hver computer at oversætte et nemt husket navn, f.eks. 'Www.myserver.com', til en numerisk internetprotokol (IP) adresse, så computerens netværkssoftware kan kommunikere ordentligt med Fjernbetjeningen, fordi internettet afhænger af, at DNS-systemet er overflødigt, kræver fejlfindingsproblemer med DNS-opslag en kompliceret proces. Du skal følge nogle specifikke trin for at bestemme, hvor problemerne ligger, og hvordan du retter dem.