Sådan tildeler du et netværksdrev til en mappe

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen. Klik på 'Computer' for at åbne en liste over drev, der er konfigureret på computeren. Klik på knappen 'Map a network drive' øverst i vinduet for at åbne guiden.

2.

Vælg et netværksdrevbogstav. Dette er det brev, du bruger til at identificere det kortlagte drev. Klik på knappen 'Gennemse' for at åbne en liste over computere, der er konfigureret på netværket.

3.

Dobbeltklik på den computer, der har den delte mappe. En liste over mapper vises. Klik på den mappe, du vil kortlægge, og klik på 'OK'. Dette tilføjer den mappede mappeplacering til tekstboksen 'Placering' i guiden.

4.

Marker afkrydsningsfeltet 'Reconnect ved logon.' Dette kortlægger genvejen til skrivebordet, hver gang du logger ind på Windows. Klik på 'Udfør' for at fuldføre den kortlagte drevproces.

Et netværksdrev er en kortlægning til en fjerncomputers delte mappe. Et netværksdrev er en grundlæggende genvej til denne mappeplacering. Genvej kan du kopiere, redigere og slette filer på den eksterne computers mappe. Det kortlagte drev er placeret i din liste over konfigurerede drev i Windows Stifinder. Windows giver dig en guide, der hjælper dig ved at kortlægge et drev til en ekstern computers mappe.