Sådan tilslutter du en Dell-bærbar til en router med WEP-kryptering

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn 'Start Menu' på din bærbare computer og klik på 'Opret forbindelse til.' Klik på 'Netværk og internet' i boksen, der åbnes.

2.

Klik på 'Opret forbindelse til et netværk' under afsnittet 'Netværk og delingscenter'. Dette åbner en liste over alle tilgængelige trådløse netværk.

3.

Klik på det netværk eller SSID, du ønsker at få adgang til. Skriv i WEP-netværksadgangskoden i feltet, der åbnes, og klik på 'OK'.

Trådløst netværk eller WiFi er netværksforbindelsesteknologien, som bruges af de fleste trådløse enheder, såsom bærbare computere og smartphones. Teknologien er gratis tilgængelig fra de fleste kaffebarer og restauranter som et incitament til at tiltrække kunder. Fordi sikkerheden ved en trådløs forbindelse ikke er så god som kabelnetværket, har routerproducenterne investeret tid og penge for at overvinde dette problem og har som følge heraf introduceret nogle få muligheder for forbindelseskryptering. En sådan sikkerhedsindstilling hedder WEP, eller Wired Equivalency Protocol. Tilslutning til en router, der har WEP-aktiveret, kræver en simpel opsætning.