Trådløs fil og printerdeling

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Trådløs fil- og printerdelingstjenester bruger radiobølger til at kommunikere med computere, der bruger den samme teknologi som trådløst internet. I denne type netværk kan enhver computer få adgang til en fil eller en printerenhed, hvis værtscomputeren har printer og fildeling tændt.

Fordele

Deling af filer og printere gør det trådløst at hente dokumenter og udføre udskriftsjob mere effektivt. I stedet for for eksempel at sende et stort dokument til alle på kontoret, kan du bare dele det fra en central computer. I stedet for at give alle en printer eller bruge tid med ledninger, kan du have en central printer.

Tips

Hvis du har mere end 10 brugere, der ofte udskriver lange dokumenter på dit netværk, foreslår SCORE at investere i en printserver - En computer dedikeret til en printer, der ofte er vært for flere printere.For små netværk skal computeren, der er vært for printeren, være på et let tilgængeligt sted, fordi hyppige udskriftsjob kan forstyrre brugeren med den computer, der er tilsluttet printeren. Trådløs fil- og printerdeling er en bekvem måde for et kontor at lade flere brugere få adgang til bestemte filer eller udskrive dokumenter. Opsætning af denne type netværk kræver specielt udstyr, men du kan nok konfigurere det selv.