Trådløse kort Vs. USB

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Form Factor

Regelmæssige trådløse kort glider ind i en bærbar pcs PCMCIA-stik eller kræver installation i en PCI-stik på et skrivebord, ifølge PC World. USB-trådløse kort passer derimod ind i en hvilken som helst USB-port fordi USB er en universel grænseflade.

Fordele

USB-trådløse kort er nemme at installere - du skal normalt bare tilslutte det, ifølge PC World. USB-kort er typisk et par dollars billigere end deres PC-kort modparter. Du sparer endnu mere med et USB-kort, hvis du har brug for en professionel til at installere et PCI-kort. PCI- og PCMCIA-kort er på den anden side mere sikre og sværere at tabe end USB-adaptere, som nogen kan fjerne fra USB-slot på få sekunder.

Betydning

Enhver mulighed for et trådløst kort skal være nok for de fleste brugere, ifølge Consumer Reports. Det betyder mest, at du får den hurtigste standard - 802.11n fra 2010 - til din trådløse adapter og router. USB og almindelige trådløse kort tilbyder mange af de samme funktioner, som f.eks. Trådløs forbindelse, men deres formfaktor skaber et par forskelle. Uanset om du skal vælge et USB- eller PC-trådløst kort, afhænger det af, hvor meget du værdsætter bekvemmeligheden.