Typer af webadresser

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Internettet er fyldt med forskellige hjemmesider, hver med forskellige dagsordener og formål. Normalt domænet kan give dig et tip på, hvilken type website du vil besøge. Du kan identificere et domæne ved de sidste tre bogstaver i Uniform Resource Locator, almindeligvis kendt som URL. For eksempel er www.ehow.com en URL, domænet er .com.

.com

Det mest almindelige domæne er .com, som almindeligvis refererer til et forretnings- eller kommercielt websted. Mange virksomheder, butikker og produkter bruger dette som deres domæne. Disse websteder kan give oplysninger om virksomheder, personer eller produkter. Sammen med at give oplysninger kan nogle af disse hjemmesider også sælge produkter eller vise videoer eller give seeren ekstra indhold til at ledsage et tv-show eller anden form for medier.

.edu

Hvis domænet er .edu , hjemmesiden tilhører normalt et uddannelsessted, som et universitet eller college. Disse hjemmesider er meget troværdige, fordi de rette kanaler på instituttet normalt har filtreret og godkendt de udgivne oplysninger på hjemmesiden. Oplysningerne afspejler normalt institutionen, uanset om det giver information om skole eller udgivelsesarbejde udført af fakultet eller fremtrædende studerende.

.gov

Domænet .gov henviser til et offentligt ejet websted. Det kunne være for dit land, stat eller en regeringst sponsoreret organisation. Disse websteder er lige så pålidelige eller måske mere pålidelige end .edu-domæner, fordi indholdet på disse hjemmesider er blevet godkendt og afspejler det firma eller agentur, der registrerede domænet. Regeringen kunne bruge disse websteder til at offentliggøre nye love eller regninger, offentliggøre kommende pressekonferencer eller frigive bulletiner og andre vigtige oplysninger.

Søgemaskiner

Nogle websteder specialiserer sig udelukkende som søgemaskiner for at give folk lettere navigation af Internet, hvis de ikke kender webadressen til et eksakt websted. Søgemaskiner giver en liste over websteder, du kan besøge baseret på de kriterier, du har indtastet til din søgning. Mange af disse websteder slutter inden for området .com. For eksempel er google.com, bing.com, ask.com alle søgemaskiner.

Andre domæner

Flere domæner eksisterer end de tre tidligere nævnte. Hvert land har specifikt et domæne til at repræsentere sin nation. Canada ejer f.eks. Domænet .ca. Hvis et canadisk selskab eller regering ønsker at repræsentere sin canadiske tilknytning, kan den anmode om domænet .ca. Denne betegnelse gør det muligt for søgere at identificere den nationale kilde til oplysningerne og afgøre, om det vil være relevant for dem.

Blogs og personlige hjemmesider

Internettet bliver mere brugervenligt og tillader gennemsnitlige borgere, der ikke er computergenerier at sende deres egne tanker, billeder og arbejde på internettet. Websites som Blogger eller Wordpress giver dig mulighed for at oprette og tilpasse din egen blog, så du kan skrive om emner, der interesserer dig og publicerer dem på internettet. Hvis du ønsker at designe dit eget websted, kan du købe et domæne og uploade dit indhold. Ofte laced med mening, indhold fra disse websteder er vanskeligere at kontrollere, medmindre forfatteren lister citater.