Funktioner af et netværkskort

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Et netværkskort (NIC) er et datakort, der har en række kredsløb, der gør det muligt for din computer at oprette forbindelse til andre computere. NIC'en installeres normalt inde i et computerhus, men det kan også fastgøres via en USB-adapter. Dit netværkskort har normalt en Ethernet-forbindelse, der ligner en overdimensioneret telefonledningstilslutning. Netværksgrænsefladekortet er nødvendigt for at enhver computer skal oprette forbindelse til internettet, selvom forbindelsen er trådløs, da NIC'en muliggør den nødvendige forbindelse. Funktionerne i en NIC er standard, og de har de samme grundlæggende komponenter uanset computerens enhed.

Ethernet-port

Netværksinterfacekortet har en Ethernet-port eller RJ45-port. Ethernet-porten og kablet tillader data fra modemet eller routeren at overføre indhold til netværkskortet, som forbinder computeren med internettet.

Statusindikatorlys

Statusindikatorlamper angiver normalt, om Ethernet-kablet er sikkert tilsluttet til enheden. I mange computere er statusindikatorlampen enten solid grøn eller gul, når Ethernet-ledningen er tilsluttet enheden.

Fax eller telefonlinje

Ældre netværkskort kan have en telefonforbindelse, så du kan Opret forbindelse til internettet ved hjælp af internettet. Afhængigt af den software, du har installeret på din computer, kan du muligvis etablere faxnetværk via netværkskortet.

Varierende hastigheder

De fleste NIC'er er kompatible med bestemte computere, og der er ikke noget, der kan gøres for at øge dens effektivitet. Nye netværkskort er blevet oprettet for at give en bedre internetnetværksoplevelse, hvilket er særlig vigtigt for spillere. For eksempel blev Bigfoot Killer 2100 netværkskort lavet specielt til dem, der har brug for en hurtig hastighed, når de spiller online spil.