Hvordan kan jeg sammenligne internettet med radioudvikling?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Læs om historien med henblik på lighederne. Når du læser om de tidlige dage af radio, skal du se efter ligheder med internettet. F.eks. Var ordet 'skinke' oprindeligt et begreb, men blev senere et udtryk, der betyder en ekspert. Dette er næsten nøjagtigt det samme som udviklingen af ​​internetbetegnelsen 'hacker'. Tidlige radio entusiaster brugte '10-4' og 'over og ud' for at sige farvel. På internettet bruger folk BRB (vende tilbage) og L8TR (senere) for at sige farvel. Når du læser (eller tænker) om internettet, ser du efter lignende menneskelige oplevelser med teknologi - som børn slukker lydstyrken og lysene ud, så de kan kommunikere sent om aftenen, når de skal sove.

2.

Lær sproget i begge medier. Hver menneskelig indsats kræver sprog og nye teknologier kræver nyt sprog. Det er en af ​​måderne, som insidere viser udefrakommende, at de ikke er i klubben. Der er nogle termer fra radio, der ikke har nogen modstykke på internettet - som alligator til en sender, der kan sende længere end den kan modtage (stor mund, små ører). En masse gamle radioforhold var omkring afstand - et koncept, der ikke er så vigtigt på internettet. Radiobetegnelsen 'høflighedssignal' er imidlertid næsten det samme som internettet termen 'ping' - en test for at se om den anden person er der. Nogle termer er nøjagtigt ens - som CRT (Cathode Ray Tube).

3.

Se på de tidlige udviklere. Både radio og internettet skabte nye erhverv og usandsynlige millionærer. Før radio var der ikke noget som diskjockeys (folk der spiller optagelser på radioen), sangpluggere (folk der går fra station til station, der opfordrer diskjockeys til at spille bestemte sange) eller payola (sangpluggere gav nogle gange diskjockeys penge til spille visse sange). Internettet skabte bloggere og webdesignere. Annoncører og radioevangelister blev usandsynlige millionærer i de tidlige dage af radioen, og internettet gjorde Facebook og YouTube-børn - arbejder ud af deres forældres garage - i millionærer natten over.

Tips og advarsler

  • Se på de menneskelige virkninger i stedet for at koncentrere sig om de teknologiske forskelle.
  • Lad være med at tænke på, at radioen og internettet havde nøjagtig samme effekt på samfundet. Der er nogle forskelle - ligesom den måde, at tidlig radio krævede en vis viden om hardware og internettet ikke.
  • I de tidlige dage af enhver teknologi rapporteres kriminelle regnskaber, der bruger teknologien til at bytte på mennesker, entusiastisk. Det var tilfældet for telefonen, radioen og nu internettet. Folk synes at mistillid til nye teknologier, indtil de bliver acceptable. Folkets reaktion på nye teknologier afspejler vores grundlæggende menneskelige mistillid til noget nyt. Radio og internettet ligner på nogle grundlæggende måder - de blev lettere accepteret af de unge, de skabte deres egne slangbetingelser, og de skabte uventede millionærer.