Hvorfor bruger netværksadministratorer computere?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Pligter

Netværksadministratorer overvåger funktionaliteten i en organisations computernetværk. Dette omfatter installation og vedligeholdelse af hardware, overvågning af netværket og analyse og løsning af problemer. De opretholder internet- og intranetsystemer samt lokale og brede computer netværk.

Miljø

Netværksadministratorer arbejder i en række forskellige indstillinger, herunder kontorer eller computerlaboratorier fra små eller store organisationer og virksomheder. Nogle kan arbejde eksternt fra en bestemt forretning for at opretholde sit netværk.

Uddannelse

Netværksadministratorer kommer fra en række uddannelsesmæssige baggrunde. Mange har bachelorgrad i datalogi eller et beslægtet felt, mens nogle har faglige certifikater eller associerede fag. Uddannelse i ledelsesinformationssystemer, netværk og system sikkerhed, samt andre relevante områder, er forpligtet til at være ansat som netværksadministrator. Netværksadministratorer bruger computere til at opbygge, installere, vedligeholde og overvåge computernetværk og -systemer. De arbejder i flere typer virksomheder eller organisationer og har træning i en række relevante områder.