Sådan fejlfindes en Linksys Wireless G Router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sluk dit komplette hjemmenetværk. Sluk din computer, router og derefter dit modem. Tænd dit netværk igen med dit modem. Tillad modemet et par minutter for at etablere internetforbindelse. Når 'data' lyset tændes, skal du tænde din Linksys-router. Giv din router et par minutter for at tænde. Når 'Internet' lyset tændes, skal du starte din computer op. Giv det et par minutter for fuldt ud at tænde og få internetforbindelse. Hvis internettet stadig ikke fungerer, eller hvis et af disse lys ikke tændes, skal du gå til næste trin.

2.

Undersøg kablet fra modemet til din Linksys-router . Ethernet-kablet sættes i porten 'til computer' på bagsiden af ​​routeren. Det er den eneste port, der er stor nok til, at et Ethernet-kabel passer ind i. Den anden ende af kablet sættes i porten 'WAN (Wide Area Network)' på bagsiden af ​​Linksys-routeren. Linksys adskiller porten fra LAN-portene. Det er almindeligt at se dette kabel forkert og placeres i en LAN-port. Hvis kablet er korrekt, skal du udskifte det med et nyt Ethernet-kabel. Udfyld trin 1 igen. Hvis dette ikke løser problemet, skal du gå videre til næste trin.

3.

p>

Placer en lille nål i nulstillingshullet på bagsiden af ​​routeren. Hold nålen i hullet, indtil lampene blinker. Dette fjerner alle indstillinger, du har ændret indvendigt i routeren, og nulstiller alt tilbage til fabrikken standard. I det væsentlige genskabes det første gang du tænder routeren. Udfør trin 1 igen. Hvis dette ikke virker, skal du gå videre til næste trin.

4.

Fjern routeren fra dit netværk. Fjern Ethernet-kablet fra WAN-porten på Linksys-router og sæt kablet i Ethernet-porten på din computer. Dette tillader modemet til at forbinde direkte til computeren. Afslut trin 1 igen, og undgå at slå router til og fra. Hvis internettet fungerer sammen med routeren, skal du kontakte Linksys for at få en garanti repareret. Hvis internettet stadig ikke fungerer, skal du kontakte din tjenesteudbyder for at rapportere en internetbrud.

Linksys Wireless G-routere er relativt enkle, hvis du bare sætter dem ind og bruger dem. Men hvis du er en avanceret, kyndig bruger, og du foretager ændringer i routerens interne indstillinger, kan du opleve, at routeren stopper med at arbejde. Hvis routeren stopper med at arbejde, kan problemet være med de ovennævnte indstillinger, eller det kan skyldes fejlberegning eller løs kabling. Hvis du tager en logisk tilgang til fejlfinding af Linksys Wireless G routere, kan du normalt rette problemet hurtigt og med minimal forstyrrelse af dit hjemmenetværk.