Sådan indsendes korte historier

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Udstationering af historien

1.

Afprøv historien. Mange gange, når du laver dit eget arbejde på internettet, vil der ikke være nogen redaktør til at gennemgå og rette op på arbejdet. Det betyder, at din grammatik, stavning, tegnsætning og sætningsstruktur skal udføres korrekt. Selvfølgelig bør du selv kunne gøre det, men for at sikre, at det bedste kvalitetsarbejde går ud, lad en korrekturlæser dobbeltkrydse skrivningen. Så når du er sikker på, at historien er lavet så bedst som muligt, så fortsæt med udgivelsen.

2.

Vælg et sted at skrive din novelle. Dette vil tage nogle undersøgelser og lidt omhyggelig tanke. I mange tilfælde er postering af dine noveller online eller endda på din egen blog eller dit website det samme som forlag. Dette kan påvirke din indsendelsesindsats, hvis du sender kopier af dit skriftlige arbejde til online litterære tidsskrifter og magasiner. Når dit stykke er udgivet online, kan redaktører ikke længere købe første rettigheder. De eneste undtagelser er adgangskodebeskyttede websteder, hvor de eneste seere er webstedsmedlemmer.En fordelagtig online ressource til udgivelse af noveller er Duotrope.com (se 'Ressourcer'), som har en omfattende databank af online publikationer, der indeholder retningslinjer for indgivelse, løn satser, indholdsstil og indsendelsesplaner. To steder, hvor korte historier kan bogføres, læses og modtager mindre kompensation afhængigt af antallet af seere, er Helium.com og Associated Content.

3.

Brug webstedets ordredaktør for at uploade din novelle.De fleste af tiden vil dette være en simpel kopi og indsæt operation. Når teksten er overført, vil du have nogle mindre muligheder at vælge imellem. Disse omfatter normalt tekststørrelse, et begrænset udvalg af fontvalg , måske baggrundsfarve og måske tekstfarve. Hvis du bygger din egen hjemmeside, øges dine muligheder, men kun hvis du er dygtig i at skrive HTML og CSS-kode.

4.

Sørg for, at din historie er dobbeltafstand og bruger et linjeplacering i stedet for en afsnitindrykning. I de fleste tilfælde kan du rette eventuelle variationer, når historien er placeret i ordredigereren. For det meste læser skriftlige afsnit på en computerskærm lidt anderledes end dem i bogform, så du vil holde fast ved dette grundlæggende format, medmindre du forsøger noget diff erent.

5.

Link din historie til andre steder på nettet. Denne aktivitet er, hvad der gør din internet så interessant for forfattere af noveller. Når det skrevne stykke er offentliggjort, kan du linke til andre bloggere, diskussionsgrupper, fora, hjemmesider og sociale medier for at trække læsere til din skrivning. Du kan også advare potentielle redaktører til dit online offentliggjorte stykke. Nogle gode steder at linke til er Absolute Write, Mediabistro og Writers Digest.

6.

Indtast skriftlige konkurrencer. Selv hvis du bare modtager en hæderlig omtale, kan resultatet være en anstændig økonomisk kompensation og en webpostering på et websted med høj trafik. Online versionen af ​​Digter og Writers magasin lister mange konkurrencer sammen med alle relevante retningslinjer og indsendelsesoplysninger.

Tips og advarsler

  • En novelle skal revideres
  • Skriv flashfiktion (1.000 ord eller mindre) eller korte shorts (2.500 ord eller mindre) er to gode variationer i at skrive en novelle.
  • Vær forsigtig med dyre selvudgivelsesordninger.
  • Mens udviklingen og udbredelsen af ​​telefonen muligvis har forbedret vores diktningsfærdigheder, har adventen af ​​internettet lagt vægt på læsning og skrivning. Som et resultat er alle former for skriftlig information nu tilgængelig for alle, der har en desktop, bærbar computer, netbook, e-boglæser eller endda en håndholdt enhed som en BlackBerry. Forfattere af alle typer udnytter denne nye teknologi til at sende og fremme deres arbejde online. Short story writers kan gøre det samme ved at sende deres høje og ikke så høje tales på personlige hjemmesider, blogs, forfatterfora og online litterære tidsskrifter.