Sådan logger du på min router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut den ene ende af Ethernet-kablet til computerens netværksadapter. Slut den anden ende af Ethernet-kablet til Port 2 på routeren.

2

Tænd for computeren. Åbn et webbrowservindue. Indtast IP-adressen til routeren (typisk 192.168.1.1; se Tips-sektionen for yderligere oplysninger) og tryk på 'Enter' -tasten.

3.

Når du bliver bedt om det, skal du indtaste administratorens brugernavn og adgangskode. Tryk på 'Enter' for at åbne routeradministrationsskærmen. Skift routerindstillingerne efter behov, og luk derefter webbrowservinduet for at afslutte Administrationsskærm.

Tips og advarsler

  • Mange (men ikke alle) routere bruger 192.168.1.1 som routeren adresse. Kontroller routeren ejerens manual for den korrekte IP-adresse, administratorens brugernavn og adgangskode.
  • En trådløs router er en enhed, der bruges til at oprette et hjem eller et lille kontornetværk. For at konfigurere routeren til trådløst netværk skal du først logge på routeren.    For at logge på en router skal du have routerens internetprotokol (IP) adresse og routerns administrator ID og adgangskode.