Sådan markedsføres en Windows 2000-server til en domænecontroller

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Vælg 'Kør' fra menuen 'Start'. Skriv 'DCPROMO' og tryk 'Enter' for at starte installationsguiden for Active Directory. Tryk på 'Næste' for at fortsætte.

2.

Vælg en domænecontroller type og klik på 'Næste'. Indstillingerne er en controller for et nyt domæne eller en ekstra domænecontroller for et eksisterende domæne. Når du fremmer en medlemsserver på et eksisterende domæne til en domænecontroller, skal du vælge den anden mulighed. Når du fremmer en selvstændig server til en domænecontroller for et nyt domæne, skal du vælge den første indstilling.

3.

Vælg en domæneoption og klik på 'Næste'. Indstillingerne er at oprette et nyt træ eller deltage i et eksisterende træ. Vælg den første mulighed, medmindre dit domæne skal være barnet til et eksisterende domæne.

4.

Vælg en Domain Forest-indstilling, og klik på 'Næste'. Indstillingerne er at oprette en ny skov eller deltage i en eksisterende skov. Vælg den første mulighed, medmindre dit domæne bliver installeret på et netværk med andre Active Directory-domæner.

5.

Indtast det nye domænenavn i det givne felt og klik på 'Næste'.

6.

Indtast NetBIOS-navnet i det givne felt og klik på 'Næste'. NetBIOS-navnet bruges af ældre versioner af Windows til at identificere domænet.

7.

Vælg placeringerne for din Active Directory-database og Active Directory-logfiler. Du kan bruge de valgte standardplaceringer eller vælge alternative steder. Klik på 'Næste' efter at have valgt dine filplaceringer.

8.

Vælg placeringen for Delt systemstyrke og klik på 'Næste'. Bemærk, at placeringen skal være på et NTFS 5-volumen.

9.

Vælg om du vil installere og konfigurere DNS-tjenester på din server nu eller gøre det senere. Klik på 'Næste' for at fortsætte.

10.

Vælg de standard tilladelser, der skal bruges. Hvis du har ældre maskiner på dit netværk, der skal interagere med dit Windows 2000-domæne, skal du vælge den første mulighed. Klik på 'Næste' for at fortsætte.

Indtast et kodeord, der skal bruges til serverens administratorkonto to gange og klik på 'Næste'.

12 .

Gennemgå oversigten over dine valg for fejl. Klik på 'Næste' for at fortsætte. Serveren installerer og konfigurerer katalogtjenester baseret på dine valg. Når installationen er færdig skal din server genstartes til start sin rolle som en Active Directory domæne controller.

Et Windows-domæne giver brugerstyring til et lokalt eller bredt netværk. Nogle gange vil du muligvis tilføje en ekstra domænecontroller til et eksisterende netværk. Dette kan gøres for at give redundans, hvilket giver dig reduceret nedetid, hvis den primære domænecontroller går ned. Dette kan også gøres for at forbedre netværksydelsen i situationer, hvor du har flere geografiske websteder på samme domæne. Hvert websted ville have en lokal domænecontroller, hvilket forbedrer hastigheden. Fremme af en Windows 2000-server til at være en domænecontroller er forholdsvis enkel.