Sådan opdages en proxy

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Registrering af en proxy, du er bag

1.

Start din computers webbrowser. Åbn din browsers præferences dialog.Dette vil være under 'Værktøjer' for nogle browsere og 'Indstillinger' for andre.

2.

Naviger til 'Avancerede' indstillinger eller ' Network '-siden og åbne dine proxy-indstillinger. Hvis du ser en IP-adresse eller værtnavn i Proxy-sektionen, ligger du bag en grundlæggende proxy, som er konfigureret af systemadministratoren. Fjernelse af denne proxyindstilling kan forhindre dig i at få adgang til Internet.

3.

Luk indstillingsdialogboksen i din browser og naviger til en af ​​de mange proxydetektionswebsteder på internettet. Disse websteder fortæller dig med relativ nøjagtighed, den slags proxy du er bagved ved at køre et antal checks fra rDNS, portscanning og automatiseret HTTP header undersøgelse.

4.

Naviger til et websted, der viser din HTTP overskrifter. Ofte vil en proxyserver du ligger bag, tilføre yderligere HTTP-overskrifter til din forbindelsesforespørgsel, der fortæller en server, som du ligger bag en proxyserver. Se efter overskrifter som 'HTTP\_CLIENT\_IP'

Tips og advarsler

  • Du kan nemt omgå de restriktive proxyservere ved at bruge SSH til tunnel Dine webforbindelser ud af netværket. De mest restriktive firewalls og proxy-servere tillader SSH-forbindelser som standard.
  • Proxy-servere trumpeteres af deres brugere som en portal for anonym adgang til internettet. Men deres anvendelse og anvendelse udvides ud over det på internettet. De er måder, hvorpå spammere kan holde deres identitet skjult eller den måde, brugerne omgår, forbudt, og andre begrænsninger på websteder, som de ikke har adgang til ved at bruge en proxy. Virksomheder bruger også proxyer til at begrænse adgangen til internettet og visse indholdstyper fra deres interne netværk. Med nogle få enkle test kan du se, om du er bag en restriktiv proxy, eller hvis din anonyme proxy rent faktisk gør jobbet.