Sådan opretter du en Cat5-kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kør cat5-kabel fra kilden til målet. Dette kunne være mellem en pc og en router eller mellem en router og forskellige switche. Lad 2 til 3 fod slap være i tilfælde af at du skal lukke enderne igen.

2.

Strimler 2 tommer PVC belægning fra hver ende af cat5-kablet med wire cutters.

3.

Fordel de farvede trådpar i hvidgrøn / grøn, hvid-orange / orange, hvid-blå / blå og hvid -brun / brun med dine fingre.

Separat ledningerne til 586A-tilslutninger fra venstre mod højre: hvidgrøn, grøn, hvid-orange, blå, blå-hvid , orange, hvidbrun og brun. Til standard 568B-tilslutninger adskilles ledningerne fra venstre mod højre: hvid-orange, orange, hvidgrøn, blå, hvidblå, grøn, hvidbrun og brun. I de fleste tilfælde fungerer 586A-konfigurationen.

5.

Rør ledningerne og trim 1/2 tommer fra enderne.

6.

Træk ledningerne i en RJ-45-stik, med stikfladen vendt nedad. Sørg for at opnå adskillelse mellem ledningerne, når du trykker dem ind.

7.

Sæt RJ-45-stikket i ende af krympeværktøjet, og luk forbindelsen.

8.

Slut de terminerede ledninger til dine enheder og test forbindelsen. Brug lynlister og ledninger til at skjule kablerne.

Meget intensive internetapplikationer kræver den mest pålidelige forbindelse. Trådløst netværk er praktisk, fordi det ikke kræver yderligere anstrengelser eller materialer at konfigurere, men det er modtageligt for tabte signaler og interferens. Netværk, der er forbundet med cat5-kabel, mens det er sværere at konfigurere, giver de mest pålidelige forbindelser. Hvis du vil have det mest pålidelige netværk til dine internetapplikationer, skal du oprette cat5-kabel.