Sådan tilsluttes et kabel til en stikforbindelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Aftag 3/4 tommer fra yderkanten af ​​dit netværkskabel ved hjælp af et par diagonaltænger. Undgå at skære eller beskadige nogen af ​​de interne ledninger. Rigt ud de otte snoet ledninger og læg dem på en flad overflade side om side med hinanden.

2.

Se på de fire par interne ledninger og kontroller eventuelle nedskæringer eller nicks, der afslører kobbertråd indeni. Skær hele segmentet af ledninger ud, og start hele tiden igen, hvis der opstår skader eller skære. Eksponerede kobberledninger kan medføre forstyrrelser og dårlig dataoverførsel.

3.

Stil ledningerne side om side fra venstre mod højre i følgende arrangement: hvid orange, orange, hvid grøn, blå, hvidblå, grøn, hvidbrun og brun. Skær enden af ​​ledningerne i spidsen med ca. 1/4 tommer, efterlad de resterende ledninger 1/2 tomme lang og lige i længden.

4.

Hold et RJ-45-stik med den flade side vendt opad og indsæt ledningerne i hulrummet bag på jack'en, mens trådordren holdes i trin 3. Skub ledningerne i stikket helt til hulrummets ende. Skub kabelens jakke ind i hulrummet bag på jackstikket omkring 1/4 tommer for at sikre kablet.

5.

Anbring det tilsluttede RJ-45-stik i slot på et RJ-45 krympeværktøj og klem håndtaget tæt. Se på stikket, kontroller de resulterende forbindelser og gentag dette trin for at om nødvendigt kryptere stikket.

Kategori-5 (eller Cat-5), Category-5E (Cat-5E) og Category-6 (Cat-6) er forskellige typer netværkskabler, der bruges til internet og lokalnetværk (LAN), men Cat-6 er mest avancerede med hensyn til hastighed og kapacitet. Netværkskabler sluttes med RJ-45-stik, der er modulære klip-type stik. Fastgørelse af kabler til stik eller stik er en nem gør-det-selv-opgave, der kan spare dig for nogle penge.