VoIP-infrastrukturkrav

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Voice Over Internet Protocol (VoIP) giver brugerne mulighed for at foretage telefonopkald via internettet i stedet for konventionelle telefonbærere. Det er almindeligt i forskellige former i hele virksomheden, virksomheden og den personlige kommunikation verden. Ved hjælp af internetforbundne kommunikationsenheder konverteres stemmemønstre til digitale signalpakker og sendes til en anden computer via internet routere. Der kræves forskellige hardware- og softwareinfrastrukturer for at opnå dette.

Internettet

VoIP-transmissioner sendt via internettet bliver skåret op i pakker, hver med en vedhæftet kode, der identificerer sit forhold til andre relaterede pakker i samme besked. Disse bliver shuttled til målcomputeren via en række routere, hver over den mindst overfyldte internetvej. Denne proces gør det muligt for en stor skala i tid / rumbrug. Den endelige integrerede besked leveres på omkring en tredjedel af den tid, hele meddelelsen ville tage, hvis den ikke skives i sådanne pakker, som telefonbeskeder sendes over almindelige bærere som AT u0026 T.

Digital Subscriber Line Access Multiplexer (DSLAM) < / h2> DSLAM'en omdanner stemmesignalet til flere sektioner, der er kodet og pakket ind i pakkerne, der skal sendes over de mindst overfyldte stier på internettet. DSLAM'en udfører den modsatte funktion på VoIP-signalets modtagende ende ved at samle meddelelsen igen i sin oprindelige sammenhængende rækkefølge.

Bredbånds fjernadgangsserver (BRAS)

Broadband Remote Access Server (BRAS) afgrænser VoIP-trafik fra datatrafik, hvorved detekteres og styres VoIP-digitale signaler til DSLAM'et i modtageren af ​​VoIP-meddelelsen.

SIP- eller H.323-protokoller

Session Initiation Protocol (SIP) og H.323-protokollerne er den digitale sprog, der bruges til at overføre VoIP-meddelelser fra afsender til modtager og tilbage over internettet. En af disse to protokoller er installeret på harddisken på de kommunikerende computere, enten lokalt eller på tjenesteudbyderens server afhængigt af systemet (Skype, Vonage, MagicJack osv.), Der bruges til at sende og modtage VoIP transmissions.

Analog Terminal Adapter (ATA)

Selvom det ikke er helt nødvendigt for VoIP-beskeder, tillader den analoge terminaladapter (ATA) brugeren at forbinde en standard analog telefon til en VoIP-forbindelsesboks (generelt en højhastighedstast Internet serviceforbindelse). ATA giver brugeren en sømløs grænseflade til VoIP-forbindelse via omdannelse af en IP-adresse til et telefonnummer og giver brugeren mulighed for at 'ringe' ud og modtage opkald som om man bruger en almindelig telefon. til abonnenter af VoIP-teknologivirksomheder.

Enterprise VoIP

Implementering af VoIP i en stor virksomhedsstruktur kræver en stor ekstra infrastruktur. Til at begynde med kræves en sofistikeret server ved headquar med yderligere serverstationer i filialerne, alle sammenhængende med HQ-serveren og med hinanden. Multiplex switche, der kan håndtere stort antal telefoner, computere, faxmaskiner, printere, PBX-enheder og lignende, kan tilføjes sammen med den ledsagende software til at køre systemet. Disse komplekse VoIP enterprise skema involverer storskala design og engineering for at konstruere og drive.