Client Server Socket Programs

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  En stikkontakt er et kommunikationsforbindelsespunkt, som du kan navngive og adressere i et netværk. Processerne, der anvender en stikkontakt, kan eksistere i samme system eller i forskellige systemer. Sockets giver dig mulighed for at kommunikere mellem processer på samme computer eller på tværs af netværk, og også rute arbejde til den mest kompetente computer. I Client / Server socket programmer er en klient blot et andet ord til en proces, der kræver en tjeneste fra en server computer. Servere modtager anmodninger fra klienter, håndterer det krævede arbejde og returnerer resultatet til klienter.

Samtidige serverprogrammer

Et samtidigt serverstikprogram er en type Client / Server socket-program. I denne form for kommunikation modtager en samtidig server en klientforbindelse, tildeler den til en børneproces og venter på en anden klientanmodning. Barneprocessen vil tage anmodningen, behandle den og returnere et svar til klienten. Du kan installere en samtidig server i et MVS (Multiple Virtual Storage) -miljø som f.eks. Native MVS. I dette miljø implementerer du samtidighed ved hjælp af konventionelle multiple threading programmeringsmetoder.

Iterative serverprogrammer

En iterativ server accepterer og behandler forespørgsler fra klienter på en seriel måde, så at en forbindelsesforespørgsel serveres og returneres før serveren kan modtage en ny klientforbindelse. Hovedprocessen er illustreret som følger: Når en tilslutningsanmodning ankommer, accepterer serveren den, får klientdataene, behandler data og relateret arbejde, returnerer svaret til klienten og lukker stikket og venter derefter på en anden forbindelsesforespørgsel. < h2> Multithreaded Client / Server I denne klient / server socket programtilstand bruger klienten to tråde til at kommunikere med serveren og med standardindgangen. Serveren bruger en specifik tråd for hver klient. Det skaber en klient tråd, når en ny forbindelse fra en klient er dannet. Klienttråden åbner indtastnings- og udgangsstrømmene for en bestemt klient, anmoder om navn og informerer andre klienter, der er tilsluttet serveren, at en ny klient er ankommet. I tilfælde af at klienten forlader, informerer denne tråd alle klienterne om det og afslutter.