Dcap Protocol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Systemer, der opererer på datalinkskifteprotokollen (DLSw), har problemer med skalerbarhed. Denne arkitektur skaber et netværk mellem switche. Hver switch er en front end processor og skaber en sti til en ressource. Disse ressourcer omfatter arbejdsstationer. Et kabel løber fra kontakten til hver arbejdsstation. Tilføjelse af arbejdsstationer kræver mere kabling. DCAP tillader, at denne arkitektur kortlægges på TCP / IP-linjer. DLSw opererer på en peer-to-peer basis. DCAP konverterer DLSw adressering til at danne et klient-server forhold mellem arbejdsstationen og kontakten.

Funktioner

Netværksnoder har en IP-adresse og en MAC-adresse. MAC-adressen er den fysiske placering af enheden, som en adresse på et hus. I DLSw har arbejdsstationerne ikke en MAC-adresse, kun en IP-adresse. DCAP indeholder protokollen Dynamic Address Resolution til at tildele MAC-adresser til arbejdsstationer.

Ledelse

DCAP-protokollen er en åben standard, der forvaltes af Internet Engineering Task Force. Definitionen af ​​standarden kan downloades fra IETFs hjemmeside. Det er identificeret ved koden RFC 2114. DCAP står for 'Data Link Switching Client Access Protocol'. Det er en metode til at oversætte System Network Architecture (SNA) og NetBIOS-trafik til TCP / IP (Transmission Control Protocol / Internet Protocol) standarder. Det virker specifikt mellem en arbejdsstation og en router.