Hovedformål for en Windows Internet Name Server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

WINS er baseret på NetBIOS Name Service (NBNS). Det er særligt nødvendigt for NetBIOS-over-TCP (NBT). Et NetBIOS-netværk giver hver knude et unikt navn. På TCP / IP-netværk har hver knude en IP-adresse og WINS-referencerne mellem disse adresser.

Funktioner

WINS bruger DHCP'en til Dynamic Host Configuration (Protocol) til automatisk at tildele en IP-adresse til en ny node på netværket. Hvis noden er flyttet, ændres netværks-IP-adressen. DHCP registrerer automatisk disse ændringer i netværkskonfigurationen og opdaterer WINS-databasen i overensstemmelse hermed.

Formål

WINS-databasen er også nyttig under opsætning af en ny node. Kodenes navn skal være unikt inden for netværket. Før WINS sendte opstillingsprocessen en udsendelse til alle eksisterende noder på netværket for at kontrollere, om det nominerede navn allerede blev brugt, hvilket medførte en forsinkelse i installationsproceduren. En Windows Internet Name Server (WINS) er en computer, der leverer en katalogtjeneste til at referere til computernavne til IP-adresser i et NetBIOS-netværk. 'WINS' er også akronym for Windows Internet Name Service, som også kaldes Windows Internet Naming Service.