Wireless Transport Layer Security Protocol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Som TLS er WTLS afhængig af et system af sikkerhedscertifikater til godkendelse, sikkerhedskopieret af kryptering af dataoverførsler. Denne kryptering skal forhandles på det tidspunkt, hvor der tilsluttes. Der er en række forskellige krypteringsalgoritmer efter protokollens disposition, og det særlige system, der skal anvendes, forhandles mellem klient og adskillelse som en del af WTLS-procedurerne.

Funktioner

WTLS adskiller sig fra TLS ved tilsætning af kompression. Mens TLS er designet til at blive overført via en fysisk ledning, der altid er tilgængelig, overføres WLTS i segmenter. Denne segmentering af kommunikation er specifikt inkluderet i WTLS-definitionen for at gøre det muligt at transportere det via SMS.

Forældelse

Definitionen af ​​WAP 2.0 erstattede WTLS med end-to-end-sikkerhedsspecifikationen for transportlag. For mellemkompatibilitet produceres trådløse enheder med både WAP og WAP 2.0-overholdelse. Netværksprotokoller er organiseret som en stak af ansvar. For trådløst netværk kaldes stakken den trådløse applikationsprotokol (WAP) -stak. Inden for WAP defineres WTLS-protokollen (Wireless Transport Layer Security Protocol) som det trådløse ækvivalent for TLS-protokollen (Transport Layer Security) for kablede netværk.