Hvordan man sammenligner internetpriser og fordele

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Typer

På de fleste områder er internetadgang tilgængelig via enten opkalds- eller bredbåndsforbindelser. Opkaldshastigheder er generelt tilstrækkelige til, at brugere søger at tjekke e-mail og gøre noget meget let browsing på internettet. Hvis du planlægger at se videoer eller downloade musik, vil bredbåndstjeneste tillade dig at gøre det med hastigheder fra 10 til 100 gange hurtigere end opkald.

Priser for opkald

Priser for opkalds- up adgang starter omkring $5 per måned og løber så højt som $25. Når du sammenligner opkaldsplaner, skal du være opmærksom på antallet af timer pr. måned, du får i planen. De billigere planer har ofte en grænse for antallet af timer, du kan få adgang til internettet om måneden, og du vil blive opkrævet, hvis du overskrider din kvote. Generelt er fordelene ved dial-up, at den er billigere og mere tilgængelig end bredbånd.

Priser for bredbånd

Bredbåndsinternet er tilgængeligt via kabel-, DSL- og satellitudbydere. Hastigheder starter normalt ved omkring 100 kilobits per sekund og går så højt som flere megabitter per sekund, selvom download- og uploadhastigheder varierer afhængigt af din placering og den type plan du vælger. De fleste bredbåndsforbindelser er ubegrænsede, hvilket betyder at du kan bruge internettet så meget som du vil uden at bekymre dig om at overskride et bestemt antal timer om måneden. Selvom det normalt er dyrere, er den primære fordel ved bredbånd, at det er meget hurtigere end opkald.

Advarsel

Når du sammenligner internetfrekvenser, skal du læse det fine print. Nogle internetudbydere vil opkræve dig for modemudlejning, installation og opsætning. For at få den klarest mulige repræsentation af, hvad din plan vil koste, skal du tale med en sælger og spørge dem, hvilke ekstra omkostninger der findes uden for deres citerede månedlige adgangspris. Med så mange internetudbydere (ISP'er) derude kan det blive forvirrende at forsøge at sammenligne dem alle sammen. For at kunne sammenligne deres priser og fordele korrekt skal du være opmærksom på nogle få vigtige oplysninger, og du vil være bedre rustet til at vælge en internetudbyder, der passer til dig.