IEEE 802 Specifikationer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  IEEE er en international organisation, som koordinerer diskussion og implementering af nye teknologiske standarder. En af disse er 802-kategorien af ​​netværksteknologier, som danner basis for alle interoperable kablede og trådløse netværk til fælles brug. Hver underkategori i 802 definerer både et sæt skriftlige standarder og en arbejdsgruppe af branchefolk til at udvide og forfine hver standard for fremtidige forbedringer og fortsat kompatibilitet på tværs af flere leverandører.

802.3: Ethernet

Ethernet er den mest almindelige metode af implementering af kablet netværk, og er teknologien implementeret i de fleste netværks routere, der sælges til professionel eller forbrugerbrug. Ethernet-standarden er opdateret regelmæssigt for at muliggøre forbedret Ethernet-hastighed og højere netværkseffektivitet. De første generationer af Ethernet-controllere inkluderet i kontor- og hjemmedatamaskiner kunne kun maksimere hastigheden på 10 megabit per sekund, men denne grænse er blevet øget til 100 megabit og gigabit (1000 megabit) hastigheder fra 2010 med 10 gigabit hastigheder er den næste planlagte forbedring.

802.11: Trådløs

De fleste trådløse teknologier kaldet 'Wi-Fi' er grupperet i denne kategori. 802.11b er den mest udbredte trådløse metode i offentlige trådløse netværk i oktober 2010, men de fleste trådløse netværk i hjemmet og i kontoret kører 802.11g og 802.11n protokoller, hvilket er højere hastighed. 802.11a var en kortere trådløs trådløs protokol, der primært blev brugt i forretningsindstillinger, men den har været forældet. Andre underafsnit i 802.11 definerer specifikke standarder, der bruges af trådløse netværk, i stedet for typer af trådløse netværk som offentliggjort.

802.15: Bluetooth

Bluetooth-netværk skaber trådløse personlige netværk inden for et kort område på op til 10 meter , og bruges almindeligt til netværk af bærbare teknologier som et mikrofonhovedtelefon til en mobiltelefon eller et stereohovedtelefon til en musikafspiller. Bluetooth er det offentlige mærke for denne teknologi, men det er formelt defineret som 802.15-kategori trådløst.

802.16: WiMAX

WiMAX-netværk er i øjeblikket ved at blive distribueret i USA og andre steder som en type '4G' cellulær netværk, der giver trådløst bredbåndsinternetadgang til hastigheder, der tidligere kun var tilgængelige via faste telefonforbindelser. WiMAX implementerer et 'storbyområde' -netværk, da den trådløse protokol tillader tovejsinteraktion mellem celletårnet og slutbrugeren på store afstande.

Andre 802 sektioner

Andre områder af 802-protokollens detaljerede teknologier, der er afgørende for internetnetværk, men er ikke generelt udsat for offentligheden. Eksempelvis definerer 802.1 den standard, der bruges af netværks routere: De fleste kontor og alle hjemme-internet routere kan kaldes '802.1 routere', men denne standard er så allestedsnærværende, at nummeret ikke bruges blandt offentligheden.