Problemer med Hosted VoIP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Hosted VoIP eller Voice over Internet Protocol er en teknologi, der ofte bruges af virksomhederne til at oprette telefonlinjer, der opererer via onlineforbindelse i stedet for traditionelle telefonlinjer (boligejere kan også installere disse internettelefonydelser). Der er flere fordele: Virksomheder kan kombinere online- og telefontjenester i en pakke, og omkostningerne er typisk meget lavere end de traditionelle telefonoptioner. Tjenesteudbyderen besidder eller værter de primære servere, der kommunikerer taledataene for virksomheden. Dette fører dog også til flere VoIP-problemer.

Udbredte ramifications

Mens hostede VoIP generelt fungerer godt for erhvervslivet, koncentrerer den alle VoIP-data og kommunikationssupport på et enkelt sted, leverandørens servernode. strømmen afbrydes til denne udbyder, eller hvis en virus inficerer sit system, eller hvis der opstår et andet problem, vil alle virksomheder, der bruger tjenesteyderens tjenester, ikke kunne bruge deres telefoner, før problemet er løst.

Installation

Virksomheder kan relativ nemt lette VoIP-servere, når de ikke behøver at beskæftige sig med on-site udstyr til virksomheder, der køber deres tjenester. Desværre kræver de fleste virksomheder, der skifter til VoIP, omfattende installationstjenester. Små tjenesteudbydere (og nye større udbydere) kan muligvis ikke give dette til underholdende virksomheder.

Lavere servicevilkår

Hosting VoIP-tjenester kræver en vis mængde båndbredde og kredsløb. Nuværende grænser tillader kun VoIP at gå videre til et bestemt punkt, selvom virksomheden køber de bedste kabler og enheder fra udbyderen. Dette begrænser de funktioner, som VoIP kan tilbyde i forhold til traditionelle telefonlinjer eller celleydelser.

Fjernfejlfinding

Virksomheder, der vælger VoIP, har tendens til at bruge deres egne LAN-systemer, der forbinder deres kontorer i en relateret netværksstruktur, der fungerer bedst for deres type virksomhed. Informationen strømmer ind og ud af dette netværk, herunder VoIP-data. Dette gør det meget vanskeligt for virksomheder, der besidder oplysninger til fejlfinding af telefonproblemer. De har ikke adgang til virksomhedsnetværket eller hvordan det virker.