Sådan får du adgang til en anden computers netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Start en internetbrowser på det computernetværk, du ønsker at få adgang til. Gå derefter til websiden 'Hvad er min IP-adresse' (se Ressourcer) for at finde ud af maskinens IP-adresse.

2.

Start din Remote Desktop-klient fra en fjernmaskine. For at gøre dette skal du højreklikke på 'Netværk'. Klik derefter på 'Map Network Drive.' Indtast placeringen for drevet af den computer, du ønsker at få adgang til eksternt. Skriv f.eks. \\ computernavn \ c $for at hente data fra 'C' -harddisken på den anden maskine. Indtast IP-adressen fra den klient, du ønsker at få adgang til. Tryk på 'Connect.'

3.

Indtast dine log på data. For eksempel, hvis det system, du vil have adgang til, kræver, at du indtaster de oplysninger, du bruger til at logge på, f.eks. Din adgangskode og brugernavn, skal du indtaste dem, inden du kan fortsætte. Klik derefter på knappen 'Enter'. Dette giver dig mulighed for at få adgang til det separate computernetværk eksternt.

Computerbrugere har mulighed for at få adgang til data fra en anden computers netværk via Remote Desktop. Denne form for teknologi leveres med hver professionel version af Windows-operativsystemet fra XP og derefter. Hvis du arbejder med et virtuelt privat netværk (VPN) og har IP-adressen på en maskine, kan du få adgang til en anden computers netværk.